Wenn du jemals in Thailand warst oder vorhast zu gehen, solltest du wissen, dass du nicht gehen kannst, ohne wenigstens einmal auf Pad Thai zu tanken.
Was ist Pad Thai, fragen Sie?Es ist ein supereinfaches Gericht mit Glasnudeln, Garnelen oder Huhn, Eiern und Erdnusssauce.Es klingt vielleicht nicht besonders, aber glauben Sie uns, es ist der Himmel in Ihrem Mund.
Die Straßen von Thailand sind voll von Verkaufsständen Pad Thai in einer Vielzahl von Variationen.Es ist eine thailändische Küche, ein Straßenessen, das in wenigen Minuten vor Ihren Augen hergestellt werden kann.
Die Schönheit von pad Thai ist, dass Sie es so einfach zu Hause in einem PfanneNein.Folgen Sie diesem einfachen Pad Thai Rezept und bringen Sie ein wenig Thai Kultur in Ihre Küche.
1 large boneless skinless chicken breast, chopped into bite-sized pieces
A pinch of salt and pepper
2 eggs
1 cup fresh bean sprouts
1/3 cup green onions, sliced
1/4 cup white onions, sliced
1/3 cup cilantro, roughly chopped
Peanuts (optional)
1-2 tbs olive oil (or another type of oil)
Pad Thai sauce ingredients
1/4 cup of ketchup
2 tbs of fish sauce
2 tbs of sugar
1 tsp of garlic, minced
1 tsp of peanut butter
1 lime, juiced
1/2 tsp of crushed red pepper flakes
1 tsp of soy sauce
Directions
Heat a medium-size pot over high heat, fill half of it with water, and bring to boil. Once boiling, add rice noodles and turn off the heat. Keep the noodles in hot water for 2-3 min or until cooked al dente. Drain them immediately. If you are preparing them beforehand, rinse them a few times with cold water to keep them from sticking together.
Heat the wok over medium to high heat and add a tablespoon of oil.
Season chicken with salt and pepper, and cook it for 6-8 min or until cooked through. Transfer it to another dish and set aside.
Whisk together the ingredients for your pad thai sauce.
Heat a splash of oil in your wok over medium to high heat. Crack the eggs and let them fry for a few seconds, then break them with a spoon like you would be when making scrambled eggs. Add onions and bean sprouts, then chicken and the sauce.
Add the noodles and mix everything so that pad thai noodles are covered in sauce.
And for the final touch - mix in cilantro and green onions.
Serve pad thai in large bowls or plates. Garnish with peanuts and cilantro if desired. Enjoy!
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