Four chipotle peppers (preferably the canned ones in adobo sauce)
One tablespoon of adobo sauce
One clove of garlic
One tablespoon of honey
Three tablespoons of olive oil
1/2 teaspoon of cinnamon
Three cups of white rice
3/4 cup cilantro leaves
The juice from a lime
Four flour tortillas (hopefully your homemade ones!)
Ingredients for the avocado dressing
Two medium ripe avocados
1/2 cup light sour cream
1 cup green chile sauce
Directions
In a food processor, combine the peppers, adobo sauce, garlic, cinnamon, and honey. Add two tablespoons of olive oil and blend together until you have a smooth paste with no lumps.
Mix the shrimp with the paste thoroughly, ensuring it's wholly coated, then transfer the mixture to a sealable freezer bag, and leave it in the refrigerator to marinate for at least a couple of hours.
While that's resting in the fridge, blend together your avocados (chop into chunks before adding to the blender for best results) with the sour cream, green chile sauce, and a tablespoon of cold water, until smooth. Keep this in the refrigerator until it's time to prepare the burritos.
Cook the rice, and when it's done, fluff it up, mixing in the lime juice and half of the chopped cilantro leaves, then set aside on a low heat to keep warm until serving.
Now, take a skillet pan or cast iron frying pan and place it over medium-high heat, adding a spoonful of olive oil to coat the surface. When the oil is hot, fry the shrimp. Do this in several small batches to keep the pan hot and prevent too much liquid from gathering in the pan - nobody wants a soggy shrimp burrito. Cook each batch for 5 minutes, flipping over regularly.
With the cooking complete, it's time to assemble your shrimp burritos. Toast each tortilla briefly on the stovetop, or microwave for 20-30 seconds to soften them. Add 3/4 of a cup of your warm rice mixture to the middle of a tortilla, spoon over a good portion of shrimp and then add the avocado dressing, enough to cover the shrimp well. Add extra lime juice if you like and garnish with some chopped cilantro before rolling into a burrito.
Jeder liebt einen Burrito, aber die gleichen alten Füllung können nach einer Weile langweilig werden. Warum nicht mit unseren köstlichen Shrimp-Burritos an Ihrem nächsten Backyard-Bookout oder Grill-Session am Strand auftauchen, einschließlich einer würzigen und tangiolen Chipotle-Marinade und Avocado-Dressing.
Und um es noch authentischer zu machen, schnappen Sie sich a Tortilla Presse und folgen unseren bewährten und getesteten Mehl-Tortilla-Rezept Um eine frische Charge von Tortillas für Ihre Shrimp-Burritos herzustellen. Vertraue uns; Sie sind viel besser als aufbewahrte Tortillas, und so viel Spaß zu machen. Lass uns darüber stehen, wenn du nicht gemischt, gepresst und die Tortillas selbst gekocht hast; Sie können es nicht als authentische Shrimp-Burrito nennen!
Zieh also deine heraus Pfanne und beginnen Sie mit dem Kochen einiger köstlicher Shrimp-Burritos!
: recipekit:
Variationen
Für einen vegetarischen "Garnelen" -Burrito eignet sich die Marinade gut mit Tofu-Chunks anstelle von Garnelen, aber Sie müssen wahrscheinlich die Zeit erhöhen, wenn Sie sie verlassen, um sie zu marinieren - über Nacht arbeitet am besten.
Wenn Sie Garnelen-Burritos nicht mögen, oder Sie möchten ein alternatives Meeresfrüchte Burrito, Sie können dieses Rezept stattdessen mit Fisch ausprobieren, nur in Brocken schneiden und gemäß der oben genannten Methode verwenden. Sie brauchen einen festgeflossenen Fisch. Zum Beispiel ist METKFISH ideal für dieses Rezept.
Wenn Sie einen zusätzlichen Avocado-Dressing überlassen haben, wenn Sie Ihren Shrimp-Burrito fertiggestellt haben, verwenden Sie es als Belag oder Tauchsauce - es funktioniert wirklich gut.
Schalten Sie für Fleischliebhaber die Garnelen für Hühnchen aus - aber wie bei der Tofu-Version benötigen Sie eine Übernachtungsmarinade für die besten Ergebnisse. Wir haben sogar ein gemischtes Garnelen-, Hühnchen-, Avocado- und Chipotle-Burrito-Rezept ausprobiert, das lecker war.
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